Kaikki asiantuntijamme

Alisa Montonen

Managing Associate, Energy & Real Estate, Asianajaja

Alisa Montonen on erikoistunut energia- ja infrastruktuurisektoriin sekä kiinteistöjärjestelyihin ja rakentamisen juridiikkaan. Montosen hoitamat toimeksiannot koskevat tyypillisesti laajojen energia- ja muiden hankkeiden suunnittelua, luvitusta ja rakentamista, sopimusneuvotteluja, näihin liittyvien yritysjärjestelyprosessien läpivientiä sekä kiinteistö- ja ympäristöoikeudellista neuvontaa ja valitusprosesseissa avustamista.

Montosella on laaja kokemus erilaisista energiaprojekteista etenkin uusiutuvien energiamuotojen osalta, kuten myös kiinteistöhankkeista ja –järjestelyistä, vuokrasopimusneuvotteluista sekä ympäristöoikeudellisista neuvonantotehtävistä.

Aiemmin Montonen on työskennellyt Senior Associatena yhdessä Suomen johtavista asianajotoimistoista sekä vierailevana lakimiehenä suomalaisessa sijoitus- ja varainhoitoyhtiössä.

Montonen on Suomen Asianajajaliiton kiinteistö- ja rakennusoikeuden sekä ympäristöoikeuden asiantuntijaryhmien jäsen sekä Suomen Tuulivoimayhdistyksen merituulivaliokunnan jäsen.

.Montonen on noteerattu asiantuntija kansainvälisessä asianajoalaa arvioivassa Chambers and Partners -hakemistossa.

“Alisa Montonen is a highly skilled legal professional with exceptional knowledge in energy and infrastructure projects and land use. She has good presentation skills and prepares her insights carefully.” (Chambers Europe 2024)

“Alisa is always very service-minded and searches for solutions.” (Chambers Europe 2024)

Montosen asiantuntijakirjoitus Suomen rakennusoikeudesta ja yleisistä sopimusehdoista sekä toimialan kehityssuunnista julkaistiin kansainvälisessä Chambers and Partners Global Practice Guide -julkaisussa.

Montosen asiantuntijakirjoitus energian ja infrastruktuurin ajankohtaisesta juridiikasta julkaistiin kansainvälisessä Chambers and Partners Global Practice Guide -julkaisussa.