Tuulivoimayhtiö Pohjoistuuli Oy – Tuulivoimapuisto Soidinmäki Oy:n myynti Aquila Capitalille

Tuulivoima_Wind power

Toimimme Tuulivoimayhtiö Pohjoistuuli Oy:n ja sen projektiyhtiöiden oikeudellisena neuvonantajana.

Toimimme Tuulivoimayhtiö Pohjoistuuli Oy:n oikeudellisena neuvonantajana sen omistamien projektiyhtiöiden, Tuulivoimapuisto Soidinmäki Oy:n ja Tuulivoimapuisto Tyrinselkä Oy:n osakkeiden myynnissä saksalaiselle Aquila Capitalille. Osakekaupat toteutettiin vuosina 2022 ja 2023. Myytyjen yhtiöiden omistamien tuulipuistojen asennettu kokonaiskapasiteetti on 70 MW ja kaupan arvo oli 120 miljoonaa euroa.

Yrityskaupassa Liekkeen ydintiimiin kuuluivat osakas Jussi Ekonen ja associate Hanna Tolonen. Ydintiimin lisäksi yrityskaupassa avustivat osakas Aimo Halonen, senior associate Hanna Tuominen, Ida Lindfors ja Alisa Montonen sekä associate Maija Tevajärvi.

Olemme toimineet Tuulivoimayhtiö Pohjoistuuli Oy:n ja sen projektiyhtiöiden oikeudellisena neuvonantajana myytyjen projektiyhtiöiden ja näiden tuulivoimapuistojen Tyrinselkä I ja II sekä Soidinmäki koko elinkaaren ajan. Olemme avustaneet erityisesti hankkeiden maankäyttö-, projektirahoitus-, turbiinitoimitus- ja huoltosopimuksiin liittyvissä asioissa sekä muiden projektisopimusten neuvotteluissa ja laadinnassa.

Tuulivoimayhtiö Pohjoistuuli Oy:tä ja sen projektiyhtiöitä eri vaiheissa ovat avustaneet osakkaat Aimo Halonen, Jussi Ekonen ja Ville Vyyryläinen, senior associate Hanna Tuominen, Panu Vasama, Ida Lindfors ja Alisa Montonen sekä associate Hanna Tolonen, Essi Niitynpää ja Maija Tevajärvi.

Lisätietoa antaa

Tiimi