Suomen Hyötytuuli Oy – merituulipuisto Tahkoluoto

Lieke toimi oikeudellisena neuvonantajana maailman ensimmäisen arktisiin olosuhteisiin rakennetun merituulipuiston toteutuksessa. Tahkoluodon merituulipuisto (investointiarvoltaan 120 milj.€) otettiin käyttöön vuonna 2017. Tahkoluoto on Suomen ensimmäinen merituulipuisto.

Liekkeen asiantuntijoiden tehtävät sisälsivät kaikki projektiin liittyvät sopimusoikeudelliset asiat. Työ sisälsi erilaisten sopimuskokonaisuuksien neuvotteluita ja laadintaa: merikaapeli, merioperaatio, turbiinitoimitus, sekä pitkäaikainen huolto ja ylläpito. Oikeudellinen projektin- ja vaatimustenhallinta sisältyivät myös Liekkeen asiantuntijatiimin tehtäviin. Sopimusosapuolet sisälsivät useita kansainvälisiä toimittajatahoja kuten Siemens, Technip Offshore Finland, Jan De Nul N.V. (Belgium) and Prysmian Finland Oy.

Projekti vaati perusteellista osaamista merituulipuistoihin soveltuvista sopimusrakenteista ja -mekanismeista. ”Verrattuna maatuulivoimaan, merellä suoritettavat rakennustyöt lisäävät vastuisiin liittyvää vaikeusastetta”, sanoo Aimo Halonen, projektista Liekkeellä vastaava osakas, asianajaja.

Lisää Tahkoluodon merituulivoimaprojektista: http://hyotytuuli.fi/en/merituulivoima/

 

Lieke toimii Suomen Hyötytuuli Oy:n tuulivoimaportfolion oikeudellisena neuvonantajana. Suomen Hyötytuuli Oy on vuonna 1998 perustettu tuulivoiman tuotantoyhtiö, jonka osakkaita ovat suuret suomalaiset kaupunkienergiayhtiöt. Yhtiön projektiportfolio on satojen megawattien suuruinen ja yhtiö on yksi Suomen suurimmista tuulivoimatuottajista ja pioneeri alallaan.

Lisää tuulivoimayhteistyöstämme Suomen Hyötytuulen kanssa:

Suomen Hyötytuuli Oy – tuulivoimalaprojektien oikeudellinen neuvonta

Suomen Hyötytuuli Oy – Alajoki-Peuralinna tuulipuisto

Lisätietoa antaa