Rosa Lång, Juho Lönnblad, Helena Kalmanlehto ja Alisa Montonen asiantuntijakirjoittajina Construction Law Finland 2024 -julkaisussa

Construction Law 2024

Rakentaminen-tiimin asiantuntijamme Rosa Lång, Juho Lönnblad, Helena Kalmanlehto ja Alisa Montonen kirjoittivat kansainväliseen Chambers Construction Global Practice Guide -julkaisuun artikkelin Construction Law Finland 2024.

Construction Law Finland 2024 on kattava yhteenveto rakentamiseen ja rakennushankkeisiin liittyvistä oikeudellisista näkökohdista Suomessa, ja se sisältää myös erillisen luvun toimialan ja toimintaympäristön trendeistä ja kehityssuunnista.

”Edellisen vuoden tapaan epävarmuus on ollut selkeä tunnusmerkki kiinteistö- ja rakennusalalla myös kuluneena vuonna. Koska rahoituskustannukset ovat pysyneet korkeammalla tasolla kuin ennen COVID-19-epidemian puhkeamista ja Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, uusien liike- ja asuntohankkeiden aloittaminen on yhä pysähtynyt, ja monissa käynnissä olevissa hankkeissa on kohdattu haasteita kannattavuudessa. Samaan aikaan infrastruktuuri- ja energiahankkeet näyttävät edelleen olevan suurelta osin pysähtyneisyyden ulottumattomissa. Asuntomarkkinoiden yleiskuva on edelleen haastava, sillä korot ovat nousseet historiallisen nopeasti, mikä on vaikuttanut kielteisesti kuluttajien luottamukseen.

Pitkään jatkuneen pysähtyneisyyden vuoksi erityisesti asuntosektorilla jotkut toimijat ovat joutuneet maksukykyongelmiin, ja rakennusalalla konkurssien määrä on kasvanut huomattavasti.

Viime vuoden aikana maankäyttö- ja rakennuslain osittaisuudistuksessa on otettu joitakin edistysaskelia, mutta jo ennen uuden rakennuslain voimaantuloa lainsäätäjä valmistelee muutospakettia, joka tunnetaan myös nimellä ”korjauspaketti” ja jonka odotetaan tulevan voimaan 1. tammikuuta 2025 samanaikaisesti uuden rakennuslain kanssa”, kertovat osakkaat, asianajajat Rosa Lång ja Juho Lönnblad.

Koko julkaisu on luettavissa täällä:

Construction Law 2024

Lisätietoa antaa