Lieke webinaari: Hyvinvointialueuudistuksen juridiset ongelmakohdat

Lieke webinaari 5.6.2024

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyi kunnilta hyvinvointialueille 1. tammikuuta 2023. Niin sanotussa sote-uudistuksessa on kyse Suomen historian suurimmasta julkista hallintoa koskevasta uudistuksesta, jonka myötä valtava määrä kuntien irtainta omaisuutta, toimitiloja ja sopimuksia vastuineen siirtyi suoraan lain nojalla hyvinvointialueille. Uudistus toteutettiin niin sanotuilla voimaanpanolailla ja rajoituslailla, mutta vastaavatko ne kaikkiin havaittuihin ongelmatilanteisiin? Miten toimitaan esimerkiksi tilanteessa, jossa hyvinvointialue ja kunta ovat erimielisiä siirtyvästä omaisuudesta tai siitä, minkälaisin ehdoin omaisuus on siirtynyt?

Maksuttomassa webinaarissa asiantuntijamme Markus Pulkkinen ja Hanna Tuominen kartoittavat sote-uudistukseen liittyvän lainsäädännön havaittuja ongelmakohtia ja mahdollisia ratkaisuja niihin. Webinaarissa keskitytään erityisesti siirtyviin vastuisiin sekä kunnan ja hyvinvointialueiden välisiin kipukohtiin.

Voit jättää aiheeseen liittyvän ennakkokysymyksen ilmoittautumisen yhteydessä. Pyrimme vastaamaan webinaarin aikana mahdollisimman moneen lähetettyyn kysymykseen. 

Missä ja milloin?
Tapahtuma järjestetään webinaarina keskiviikkona 5.6.2024 klo 9:00 alkaen.

Kenelle? 
Webinaari on suunnattu kaikille julkishallinnossa sote-uudistuksen kanssa työskenteleville tai heidän sopimuskumppaneilleen sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

Tapahtuman aikataulu:
8:55 Teams koulutusympäristö avautuu
9:00 Koulutus alkaa
10:00 Koulutus päättyy

Webinaari on maksuton.

Ilmoittaudu mukaan tästä.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoa antaa