Lieke webinaari 14.12.2023: Henkilötietojen siirrot Yhdysvaltoihin

Lieke_webinaari_kansainväliset tiedonsiirrot

Asiantuntijamme Paul Durac ja Heidi Krootila ovat valmistelleet ytimekkään tietopaketin nykyisestä EU:n ja Yhdysvaltojen välisestä tietosuojakehyksestä, sen sääntelyhistoriasta ja rikkomusten seuraamuksista. Aihetta käsitellään käytännön esimerkkien avulla. Tapahtuma järjestetään webinaarina. Tilaisuus on maksuton.

Henkilötietojen siirto Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen ulkopuolelle edellyttää erityistä siirtoperustetta. Henkilötietojen siirto EU- tai ETA-maiden ulkopuolelle käsittää myös tilanteen, jossa tiedot on tallennettu tai niihin pääsee käsiksi etäyhteydellä EU- tai ETA-maiden ulkopuolelta.

Euroopan komission päätöksellä 10.7.2023 alkaen astui voimaan EU:n ja USA:n välinen tietosuojaa koskeva kehys, jonka nojalla tiedonsiirtoja USA:han on helpotettu.  Tämän riittävyyspäätöksen nojalla henkilötietoja voidaan siirtää sertifioituneille yhdysvaltalaisille yrityksille, jotka ovat sitoutuneet tietosuojakehyksessä sovittuihin suojatoimiin.

 

Tilaisuudessa perehdytään uuteen riittävyyspäätökseen ja siihen, mitä se merkitsee tahoille, joilla on tarve siirtää henkilötietoja Yhdysvaltoihin. Huolellisesti suunniteltu ja dokumentoitu henkilötietojen siirtoprosessi varmistaa tietojen turvallisen käsittelyn sekä osoittaa organisaation läpinäkyvää ja avointa toimintaa tietosuojan parissa.

Missä ja milloin?
Tapahtuma järjestetään webinaarina 14.12. klo 9:00-10:00. Linkki webinaariin lähetetään ilmoittautuneille erillisellä kutsusähköpostilla.

Kenelle? 
Tietoisku on suunnattu kaikille organisaatioille, joiden toiminnassa henkilötietoja siirretään EU- tai ETA-alueen ulkopuolelle, erityisesti Yhdysvaltoihin. Myös muut tietosuojasta ja aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita!

Torstaina 14.12.2023 webinaari Teams-ympäristössä
Tapahtuman aikataulu:
8:55 Teams koulutusympäristö avautuu
9:00 Koulutus alkaa
10:00 Koulutus päättyy

Ilmoittaudu mukaan linkistä.

Tilaisuus on maksuton! Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoa antaa