Lieke aamiaisseminaari 29.3.2023 ja webinaari 30.3.2023: Komission päivitetyt vakiolausekkeet ja GDPR-ratkaisukäytäntö

GDPR seminaari

Asiantuntijamme Paul Durac ja Anna Nikulina ovat valmistelleet ytimekkään tietopaketin komission vakiolausekkeista – niiden taustasta, sisällöstä, voimaan tulleista muutoksista sekä käyttötavoista. Aihetta käsitellään käytännön esimerkkien sekä oikeuskäytännön avulla. Maksuton seminaari järjestetään sekä aamiaistilaisuutena että webinaarina.

Henkilötietojen siirto Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen ulkopuolelle edellyttää erityistä siirtoperustetta. Henkilötietojen siirroksi EU- tai ETA-maiden ulkopuolelle katsotaan myös tilanteet, joissa tiedot on tallennettu EU- tai ETA-maiden ulkopuolelle tai joissa niihin pääsee käsiksi etäyhteydellä EU- tai ETA-maiden ulkopuolelta. Tällainen tilanne voi syntyä esimerkiksi organisaation käyttäessä toiminnassaan Google Analytics -työkalua.

Erityistä siirtoperustetta edellytetään niin yksityisiltä kuin julkisiltakin organisaatioilta. Useimmiten siirtoperusteena käytetään Euroopan komission hyväksymiä vakiolausekkeita. Euroopan komissio hyväksyi kesäkuussa 2021 uudet vakiolausekkeet (standard contractual clauses), jotka koskevat henkilötietojen käsittelysopimuksia sekä henkilötietojen siirtoja EU- tai ETA-maiden ulkopuolelle.

 

Tilaisuudessa perehdytään uusien vakiolausekkeiden käyttöön sekä käydään läpi seikat, jotka organisaatioiden on otettava huomioon siirtäessään henkilötietoja EU- tai ETA-maiden ulkopuolelle. Huolellisesti suunniteltu ja dokumentoitu henkilötietojen siirtoprosessi varmistaa tietojen turvallisen käsittelyn sekä osoittaa organisaation läpinäkyvää ja avointa toimintaa tietosuojan parissa. Tämä puolestaan luo luotettavaa kuvaa organisaation tietosuoja- ja tietoturvakäytännöistä.

Missä ja milloin?
Tapahtuma järjestetään aamiaisseminaarina sekä samansisältöisenä webinaarina. Aamiaistilaisuuteen on paikkoja 20 henkilölle. Ilmoittautumislomakkeella on mahdollisuus jäädä varasijalle, jos tapahtuma on jo täynnä. Vahvistamme erikseen sähköpostitse paikan aamiaistilaisuuteen. Linkki webinaariin lähetetään ilmoittautuneille erillisellä kutsusähköpostilla.

Kenelle? 
Tietoisku on suunnattu kaikille organisaatioille, joiden toiminnassa henkilötietoja siirretään EU- tai ETA-alueen ulkopuolelle. Myös muut tietosuojasta ja aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita!

Keskiviikkona 29.3.2023 aamiaisseminaari pidetään toimistollamme osoitteessa Eteläesplanadi 12, 3.krs.
Tapahtuman aikataulu:
8:30 Aamiaistarjoilu alkaa
9:00 Koulutus alkaa
10:00 Koulutus päättyy

Tilaisuus on maksuton.

Tostaina 30.3.2023 webinaari Teams-ympäristössä
Tapahtuman aikataulu:
8:55 Teams-koulutusympäristö avautuu
9:00 Koulutus alkaa
10:00 Koulutus päättyy

Webinaari on maksuton.

Ilmoittaudu mukaan tästä

Molemmat tilaisuudet ovat maksuttomia! Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoa antaa